Gjett Hvem!

Vi fikk i oppgave å lage en animert intro til spørreprogrammet «Gjett Hvem!», et lettbeint humorshow der alle spørsmålene handler om kjendisdeltakerne i studio. I tillegg til introen animerte vi forskjellige sekvenser som brukes i programmet.

«Gjett Hvem!» er et uhøytidelig og lekent program der de 4 deltakerne skal gjette hvem av de andre som har gjort, sagt eller ment noe spesielt. For eksempel, «Hvem lot mannen sin se ferdig en Champions League-kamp selv om fødselen var i gang?»

Introen skal gi et hint om hva programmet handler om og samtidig sette stemningen for kvelden. Det som var mest utfordrende var å finne på situasjoner til introen, da de ikke kunne være for konkrete. Med stor hjelp fra d'tox og illustratøren Zarina kom vi frem til dette galne og lekne sirkuset.

Funky spion

Uttrykket vi kom frem til er funky og rølpete. Siden programmet går ut på å være litt dektektiv, har vi også tatt litt inspirasjon fra gamle spion og dektektiv tittelsekvenser fra 50- og 60-tallet.

Prosess

Under kan du se hvordan vi tidlig fikk testet animasjonsstilen. Animasjonsstilen er enkel, overdrevet og energisk. Dette får frem de humoristiske situasjonene veldig godt.

Psst! Har du noen gang kikket i en View-Master? Da kjenner du kanskje igjen den blinkende effekten de bruker på eksplosjoner, lys, stjerner og lignende. Vi har brukt samme effekt på våre eksplosjoner og flammer.

Mail eller ring Filip, på 919 01 038 eller filip@fluks.tv, hvis du vil høre mer!